fbpx

Головне тактичне завдання Кремля

3 Min Read

Левова частка мобілізаційних скандалів в Україні роздута російськими спецслужбами, а зрив мобілізації ЗСУ – головне тактичне завдання Ерефії на цьому етапі військового протистояння.

В Україні – неідеальна система комплектування військовослужбовців і влада досі не викорінила чимало системних недоліків, але проросійські сили в інформаційному просторі намагаються видати ТЦК більшим “ворогом”  українців, аніж армію російських убивць. В українському сегменті соцмереж запущено безліч фейків про мобілізацію, а випадки корупції в державних органах роздуваються і тиражуються наймасовішими масштабами.

Головний меседж такої ІПСО зрозумілий – демотивувати українців захищати свою батьківщину і полегшити роботу для російської армії. Ще зі стародавніх часів мистецтво війни цінувало перемогу над ворогом не лише на полі бою, але й шляхом його дезорганізації. Піймавши облизня і вмившись кров’ю на лінії зіткнення, росіяни збільшили суми грошей на інформаційні операції щодо зриву поповнення ЗСУ. Тож всі види начебто, правдоподібних версій, а насправді – фейків, запущені й атакують свідомість українців з метою зламати наш опір та примусити до капітуляції за столом переговорів. У хід йде все: від байок про міфічний неоголошений “стан війни”, якого в українському законодавстві не існує, і тому начебто “мобілізація незаконна”, до маніпуляцій в стилі “влада нелегітимна, бо виборів немає”.

Але варварські часи, які принесла на нашу землю Ерефія, диктують правила виживання нації, за якими ми більше не маємо можливості, як раніше, розглядати державу як апарат сервісу, який нам зобов’язаний багатьма комфортними послугами, а армія має бути невеличкою командою контрактників спецпризначенців, які вирішать усі наші безпекові проблеми.

Якою б недосконалою була українська державна система чи ТЦК – альтернативою залишається прихід російського окупаційного Левіафана – набагато лютішого і безжальнішого. Між іншим, Ерефія вже розпочала мобілізацію чоловіків на окупованих українських територіях. Але нелюдське ставлення російських воєнкомів до українських рекрутів не тиражується у соцмережах так, як дрібні мобілізаційні скандали з українськими ТЦК. Там українських хлопців та чоловіків силою женуть в м’ясні штурми пекла війни і ніхто не має змоги знімати на камеру порушення прав людини чи викликати адвокатів.

Якщо росіянам вдасться посіяти достатній рівень паніки, апатії та зрадофільства серед українців – альтернативою стане капітуляція України, а через кілька років – нова, більш підготовлена хвиля російського вторгнення. Адже кремлівському карлику потрібна вся Україна, а поглинати її він може лише частинами. Чимало тих, хто сьогодні активно зривають заходи захисту української батьківщини, у випадку поразки України, будуть брутально мобілізовані в російську армію і кинуті на штурм Варшави чи Кракова.

У разі провалу мобілізації та краху фронту на країну чекають нові Маріуполі та Бучі, а ті, хто розхитує українську обороноздатність сьогодні стануть відпрацьованим матеріалом для росіян завтра. Наше завдання – не допустити реалізації російського сценарію і не дозволити окремим неврівноваженим особам та російській агентурі перетворити всю Україну на Маріуполь. Українці продемонстрували собі та всьому світу, що ми є сильними на фронті, але не менш важливо бути сильними в тилу і не піддаватися на ворожі провокації.

Автор: Валерій Майданюк

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь