fbpx

росія запустила фейк про те, що “США за допомогою Залужного і Буданова” готують державний переворот в лютому 2024 року

2 Min Read

10 листопада низка російських телеграм-каналів переважно т.зв. “новоросійської” спрямованості опублікували повідомлення про те, що нібито в Україні готується державний переворот. І очолити його мають Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Керівник ГУР МО Кирило Буданов.

Попри певну банальність таких регулярних вкидів, в цьому випадку є дещо цікаве.

Головним першоджерелом цієї “новини” є китайський сайт: sina.com.cn

Попри всі наші намагання, ми не знайшли цієї інформації на сайтах, скріншоти яких поширюють вороги. Проте в нашій команді немає людей, що вільно володіють китайською, то невелику ймовірність того, що така інформація була опублікована, ми залишаємо. Хоча все сходе на банальну редактуру коду сторінки.

Іншим джерелом цієї “новини” став сайт Asia Times. Попри назву, сайт читають переважно в США. За даними сервісу SimilarWeb він має до 2 мільйонів щомісячних відвідувачів, що небагато для подібних ресурсів.

Тут вуха росії стирчать абсолютно неприховано. Оскільки натиснувши на “Ларі Джонсон вважає”, ми потрапляємо – на сайт ІА “Спутнік”, яка входить дол “росія сєгодня”. Хоча за легендою цей Ларі Джонсон “відставний офіцер” ЦРУ.

Отже, як висновок: скориставшись з внутрішньоукраїнської ситуації та “розігрівання” теми відставки Валерія Залужного та його нібито конфлікту з Президентом Володимиром Зеленським, ворог майже одразу, хоч і “на колінці” створив черговий фейк, який має на меті внести черговий розкол в українське суспільство та Сили оборони України.

Важливо уважно до цього ставитися та не поширювати неперевірену інформацію. А також до завершення війни мінімізувати внутрішні політичні конфлікти.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь