fbpx

Офіційна заява Полку імені Калиновського щодо інформації про ракетні обстріли з території Білорусі (ТЕКСТ, ВІДЕО)

2 Min Read

Російські окупанти в суботу, 5 серпня, атакували Україну гіперзвуковими ракетами Кинжал та крилатими ракетами. За повідомленнями моніторингових каналів та згідно з подальшими коментарями в ЗМІ можна було зробити висновок, що частина ракет була запущена з території Білорусі.

Цю інформацію в коментарі Укрінформу заперечив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Щодо ракет з території Білорусі – ймовірно, це був електронний пуск або імітація пуску, оскільки на території цієї країни розміщені російські війська, сили і засоби для різного роду провокацій, щоб втягнути її у війну проти України

зазначив він.

Також Полк імені Кастуся Каліновського зробив з цього приводу заяву, текст і відео якої публікуємо повністю.

Шановні білоруси!

Сьогодні поширювалася інформація, що з території Білорусі було завдано ракетного удару по території України.

Офіційно заявляю, що згідно з інформацією, якою ми детально володіємо, жодних атак з боку Білорусі не відбулося. Це чергова спроба росії втягнути режим Лукашенка у повномасштабну війну.

Білорусь знаходиться під військовою окупацією рф, а путін, програючи у війні, війні, яку сам і розпочав, маніпулюючи страхом білоруського диктатора, в черговий раз намагається зробити білорусів співучасниками злочинів проти людства.

Я звертаюся до всіх білорусів та військових: не виконуйте злочинних наказів, які Лукашенку надсилає кремль. Не віддавайте життів за владу шаленого диктатора і не дайте себе обманути.

Живе Білорусь!

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь