fbpx

Воєнна розвідка вразила щонайменше один з російських кораблів, що везли військовий вантаж з Сирії (АУДІО)

2 Min Read 604 Views

Вранці 1 серпня міноборони росії повідомило про нібито «безуспішну» атаку трьох надводних морських дронів на патрульні кораблі Чорноморського флоту «Сергей Котов» і «Василий Быков». Атака відбулася за 340 км від Севастополя, і всі дрони за інформацією ворога були нібито знищені.

Джерела Infolight.UA в Силах оборони України натомість підтверджують факт успішної атаки морськими дронами, на які збирали кошти через UNITED24. Також відомо, що операцію організувало і провело Головне управління розвідки МОУ у співпраці з іншими силовими структурами.

Згодом видання “Бабель” повідомило, що серед атакованих був контейнеровоз Sparta-IV, який, за даними Naval News і спостерігачів, возив із Сирії зброю

За інформацією джерела в секторі безпеки та оборони, російські моряки одного з цих кораблів просять про евакуацію постраждалих, що протирічить заявам про «успішне відбиття» атаки дронів.

До евакуації задіяли гелікоптери Ка-29, яким наказано доставити тіла загиблих та поранених на територію Чорноморського вищого воєнно-морського училища Севастополя.

У перехопленій розмові між екіпажами гелікоптерів та береговими авіаційними службами рф передаються поточні координати місцезнаходження кораблів та уточнюється кількість постраждалих.

На момент розмови йдеться щонайменше про одного загиблого і пʼятьох поранених, які потребують термінової евакуації. Також лунають слова про необхідність присутності під час евакуації санітарного автомобіля та прикордонника для «розмитнення», але чого саме — не уточнюється.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь