fbpx

У самопроголошеній ПМР уніфікують законодавство з Росією

2 Min Read

В так званій “Придністровській Молдавській Республіці” терміново розпочали готувати криміналізацію “мовного питання”, а також призначили перевірки готовності систем оповіщення.

Про це повідомляє online.ua.

Згідно з даними інсайдерів online.ua, до «Верховного совєта ПМР» терміново внесено проєкт закону щодо доповнень до кримінального кодексу.

В пояснювальній записці до документа йдеться, що приводом для цієї ініціативи стало звернення курсантів «Тираспільського юридичного університету МВС».

Зазначеними змінами передбачається введення кримінальної відповідальності за мовною ознакою та походженням.

На думку авторів документу, «відповідальність за екстремізм за мовною ознакою може бути спрямована на захист прав і свобод громадян, особливо тих, хто зазнає загроз або насильства через свою мову чи культурну приналежність».

Неважко здогадатися, що за красивими формулюваннями про «захист прав і свобод» та «цивільної оборони» російські куратори «ПРМ» традиційно приховують плани чергової інтервенції. Останнім часом в Молдові посилились настрої щодо повернення окупованих Росією територій та впровадження там молдовського законодавчого поля з усіма атрибутами державності – законодавство, громадянство, державна мова.

Тож з боку керівництва невизнаної «республіки» готується можливість посилення переслідувань всіх прихильників об’єднаної Молдови. Є інформація, що Росія розглядає варіант із визнанням «державності» Придністров’я, а значить «братської допомоги» у вигляді відкритих бойових дій.

На ймовірність такого розвитку подій також вказує активізація заходів щодо підготовки до можливих «надзвичайних ситуацій». Зокрема, станом на 19 червня на території Слободійського району та міста Слободзея призначено комплексну перевірку автоматизованої системи централізованого оповіщення із запуском усіх діючих електросирен в автоматичному та ручному режимах.

До виконання цього розпорядження залучено голів місцевих адміністрацій населених пунктів та керівників підприємств.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь