В соцмережах та ЗМІ поширюють маніпуляцію щодо заяви Давіда Арахамії про наслідки розміщення ядерної зброї в Білорусі

1 Min Read

“Голова фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія припустив імовірність проведення додаткової мобілізації через можливе розміщення в Білорусі тактичної ядерної зброї” – такими заголовками останню годину рясніє частина українських ЗМІ та телеграм-каналів. При цьому медіа посилаються на слова, сказані Давидом Арахамією в ефірі Sky News.

Наводимо інтерв’ю:

Фрагмент інтерв’ю, який поширюють:

https://infolight.in.ua/wp-content/uploads/2023/03/img_5381.mp4

Що сказав Давід Арахамія, відповідаючи на питання щодо наслідків розміщення ядерної зброї на території Білорусі?

Тож ми всі, весь світ має бути готовим. Я думаю, якщо це дійсно станеться, то ми стоїмо перед реальним випробуванням — появою другого фронту. Це більше тисячі кілометрів потенційного фронту.

Це означатиме справжній виклик по залученню ще більшої кількості людей до армії. Тому що нам знадобиться принаймні ще вісім бригад, щоб контролювати цю лінію фронту.

На щастя для нас, ці території переважно є болотами, а це означає, що прорватися через них буде складно. Отже, якщо ми контролюватимемо дороги, це зменшить для нас вразливі місця.

Фактично ЗМІ не зробили помилки, проте винесли в заголовки більш клікбейтні фрагменти, зробивши фокус на мобілізації, а не на відкритті другого фронту.

приклад коректного викладення новини
приклад некоректного подання новини
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X