fbpx

Нова тенденція: росія приховує ліквідацію колаборантів на тимчасово окупованих територіях

2 Min Read

За наявною інформацією, наслідками нещодавнього вибуху в мікрорайоні Колонія, який чув Бердянськ, стало знищення житла одного з місцевих колаборантів. Про це повідомляє телеграм-канал Бердянськ Сьогодні.

Зрадник – Гиренко Сергій до переходу на бік ворога працював у Бердянському виконкомі на посаді звичайного спеціаліста відділу інформаційно-комунікаційних ресурсів. Після окупації міста – один з перших перейшов працювати на окупанта, розділяючи проросійські погляди. Активно агітував інших співробітників виконкому йти працювати на окупантів. Погрожував та здавав своїх.

Саме за його доносами відбувались арешти працівників мерії із подальшим схилянням до роботи в окупаційній адміністрації. Крім того, він «іменем росії» та нової влади брав участь у примусі приватних підприємств міста до співпраці з окупантами.

До початку війни батьки зрадника працювали в 16 школі, а після окупації із задоволенням продовжили роботу на боці загарбника.

  • Гиренко Валерій – вчитель хімії
  • Гиренко Вікторія – вчитель біології. Відділ освіти призупинив трудові відносини з ними ще влітку.

Уся родина активно вболівала за руських, агітували за референдум, тому діям синочка давали саму високу оцінку.

Така діяльність колишньої посадової особи не залишилась поза увагою українських спецслужб, та ще навесні 2022 року відносно нього було порушено справу за ч 5 ст 111-1 ККУ – державна зрада.

Окупанти не хочуть оприлюднювати цю інформацію, оскільки за їх версію партизанського руху у місті більше немає. До того ж їм і так зараз дуже важко стримувати панічні настрої серед колаборантів.

Нагадаємо, що вчора ми писали що в окупованій Новій Каховці загинув колаборант Сергій Москаленко. Його смерть також приховується.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь