fbpx

Окупанти переформатовують підрозділи та примушують особовий склад писати рапорти щоб уникнути виплат компенсацій у разі поранення чи смерті

1 Min Read

Окупанти після значних втрат розформовують сумнозвісний 15 батальйон тро «брянка» другого армійського корпусу зс рф. Його залишки увійдуть до складу інших окупаційних підрозділів.

Сім’ям власників українських паспортів, які проходили службу в «брянці» та загинули під час бойових дій, не виплачуються обіцяні 3 мільйони рублів компенсації. Натомість родичів повідомляють, що батальйон вже фактично не існує і питання будь-яких виплат закрито назавжди. Наразі мова може йти, хіба що, про можливу невелику надбавку до пенсії. Втім, і це питання жодним чином не врегульовано.

Також відомо, що особовий склад 2-го мотострілецького батальйону 3-го армійського корпусу зс рф наказом зобов’язали написати рапорти на звільнення. При цьому, частина військових вказала в якості умови звільнення «власне бажання», інша частина – «закінчення піврічного контракту».

Однак з’ясувалось, що рапортам не дано «офіційний хід» і всі вони знаходяться на зберіганні у командира батальйону. Наразі самі військові та їхні родичі повідомляють, що справжня мета наказу – позбавлення виплат у разі поранення чи загибелі.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь