Володимир Зеленський: Розмови про брудну бомбу – це підняття ставок і черговий ескалаційний крок

1 Min Read

Президент Володимир Зеленський відреагував на інформаційну кампанію, яку влаштував міністр оборони Росії Сергій Шойгу, про нібито провокації з боку України із застосуванням брудної бомби.

За словами Зеленського, Росія таким чином підготувала новий ескалаційний крок.

“Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити в цій війні. І якщо хтось і може застосувати ядерну зброю у нашій частині Європи, то це лише один субʼєкт – і цей субʼєкт як раз і наказав товаришу Шойгу кудись там телефонувати”, – зазначив президент.

Він закликав світ відреагувати на чергову провокацію Росії.

“Вважаю, що зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати. Якщо Росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок – вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого «бруду», має побачити, що світ це не проковтне. Навіть вже сама російська погроза ядерною зброєю, і тим більше проти нашої держави, яка віддала свій ядерний арсенал під обіцянки безпеки з боку найбільших ядерних держав, це підстави для санкцій і ще більшого посилення підтримки України”, – зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Джерело: Дзеркало тижня

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X