ГУР і “Бавовна у Москві”: не плутати тролінг і реальність

2 Min Read

Вчора на сторінці Фонду допомоги армії “Повернись живим” з’явився гумористичний допис, в якому йшлося про те, що фонд спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони запускають новий проєкт під пілотною назвою “Бавовна у Москві”. 

“Детальну інформацію про проєкт та його вартість надамо згодом, а поки — звертаємося до тисяч наших благодійників. Ми приголомшені кількістю пропозицій задонатити «на великий бум». Але фінансова складова проєкту вже реалізована. Тож закликаємо вас долучатися до системної допомоги Силам оборони України”

– написали на сторінці організації.

Допис викликав ажіотаж та гострий переляк на росії. Проте деякі наші колеги не відчули тролінгу, або навпаки, вирішили йому підіграти та подали цей пост як реальну новину.

Експерт з інформаційної гігієни Фонду сприяння демократії Юрій Гончаренко зазначає, що “бавовна” на росії відбувається за планом, від жодних донатів це не залежить і в ЗМІ “як проєкт” не анонсується”.

“ГУР МО про свої дії інформує в інший спосіб, або фактом виконаної роботи, або повідомленнями на своїх ресурсах. І в першому випадку, якщо всі це помітили, ми дуже часто не заявляємо до певних подій на території росії. Напевно ж не просто так. Хоча Кирило Буданов і оголошений ворогом росії номер один”

– пише він.

Ми також закликаємо колег більш з гумором ставитись до подібних дописів, а всім читачам – підтримувати ЗСУ, через той таки “Повернись живим”: https://savelife.in.ua/donate/

Джерело: Новини

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X