fbpx

Підбірка ресурсів для безпечного перегляду і перевірки посилань та файлів

145 Views 2 Min Read
Згенеровано нейромережею

У сучасному світі безпека в Інтернеті є надзвичайно важливою. Ось кілька корисних інструментів для безпечного перегляду сумнівних посилань та файлів:

  1. Browser.lol (https://browser.lol/create) – новий “браузер в браузері”. Віддалено відкривайте сумнівні лінки. З плюсів, не вимагає реєстрації і надає 10 хвилин на одну сесію. З мінусів, швидкість, працює повільніше своїх аналогів. Браузери: FireFox, Chrome, Edge, Tor (працює повільно).
  2. Squarex (https://public.sqrx.com/web/) – інструмент для безпечного перегляду сумнівних посилань, веб-ресурсів або завантажених вами файлів, в тому числі документів, зображень, архівів, аудіо та відео файлів. Сесія 10 хвилин, можна обирати локацію. З мінусів, потрібна реєстрація і не можна обирати браузер сесії (лише Chrome).
  3. Browserling (https://www.browserling.com/) – відкриє ваше посилання у віртуальній машині на базі вибраної вами операційної системи та браузера. Сесія лише три хвилини. Але тут присутній вибір ОС (в т.ч Android) та майже всі популярні браузери. Оптимізований і не вимагає реєстрації.
  4. Croxyproxy (https://www.croxyproxy.com/) – шифрований проксі, доступний прямо в браузері. Це не альтернатива якісному VPN, але, якщо потрібно зайти на сумнівний ресурс, він забезпечить вам хоч б мінімальну конфіденційність (приховує IP, SSL шифрування трафіку). Не вимагає реєстрації.
  5. Dangerzone (https://dangerzone.rocks/) – програма конвертує сумнівні PDF-файли, офісні документи або зображення на їхні безпечні для перегляду версії. Для роботи потрібен Docker. Наявні версії для всіх популярних ОС. Працює за принципами контейнерів (https://dangerzone.rocks/about.html).
  6. VirusTotal (https://www.virustotal.com/gui/home/upload), Hybrid Analysis (https://www.hybrid-analysis.com/), MetaDefender Cloud (https://metadefender.opswat.com/) – вже легендарні онлайн антивіруси. Hybrid може одразу виконувати програму і надсилати скріншоти з процесу встановлення (програми до 100мб). Також для адекватної перевірки на RAT-віруси, рекомендується залишити програму на ВТ хоча би на тиждень, і вже тоді аналізувати детекти.

Джерело: КІБЕРБЕЗ

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь