fbpx

Хакери з BO Team спільно з ГУР атакували російську компанію АТ “МТТ”, яка є дочірнім підприємством ПАТ “МТС”

1 Min Read
Згенеровано нейромережею

У ніч з 26 на 27 квітня 2024 року, українська хакерська група BO Team разом з Головним управлінням розвідки виконали координовану кібератаку на російську телекомунікаційну компанію АТ “МТТ”, дочірнє підприємство одного з найбільших операторів зв’язку — ПАТ “МТС”.

За інформацією Infolight.UA, українські кіберфахівці змогли проникнути в мережеве обладнання компанії ще до початку атаки. Вночі з 26 на 27 квітня було ініційовано руйнування програмного забезпечення та конфігураційних файлів у всьому мережевому обладнанні.

Наразі, після кібератаки, багато регіонів Росії залишилися без сервісів АТ “МТТ”. Зокрема, збої у роботі компанії зафіксовані в Москві, Самарі, Санкт-Петербурзі, Хабаровську, Нижньому Новгороді, Ростові на Дону, Волзі, Уфі та Калінінграді. Відновлення обладнання вимагатиме значних зусиль і часу через необхідність фізичного підключення до кожного пристрою.

АТ “МТТ” відома як “Міжрегіональний ТранзитТелеком”, обслуговує мільйони приватних та тисячі корпоративних клієнтів, входячи до ТОП-10 найбільших телекомунікаційних компаній Росії і надає інтегровані мобільні та платформні рішення.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь