fbpx

Українські спецслужби не мають підтверджень про напад Ірану на Ізраїль найближчими днями

1 Min Read

За даними американського видання The Wall Street Journal, яке посилається на анонімні джерела, Ізраїль готується до можливого нападу Ірану з півдня чи півночі протягом найближчих двох днів. Однак українські спецслужби не підтверджують цю інформацію, повідомляє Kyiv Post, зазначаючи, що немає достатніх доказів високої ймовірності нападу.

Джерело журналістів в українських спецслужбах повідомило, що остаточне рішення про напад ще не ухвалене. «Ситуація напружена, але наші дані не вказують на невідворотність нападу в найближчі дні,» – коментує співрозмовник Kyiv Post.

Ця інформація з’явилася на тлі зростаючої напруженості між Іраном і Ізраїлем. 1 квітня Ізраїль завдав авіаудару по будівлі консульства Ірану в Дамаску, внаслідок якого загинув старший офіцер іранських сил Аль-Кудс, бригадний генерал Мухаммад Реза Захеді. Ізраїль не коментував цю атаку.

Після атаки іранські чиновники погрожували Ізраїлю. Президент Ірану Ібрагім Райсі на державному телебаченні заявив, що атака «не залишиться без відповіді», а верховний лідер Алі Хаменеї стверджував, що Ізраїль «буде покараний».

Американське ЦРУ також попередило про можливість військової операції Ірану проти Ізраїлю впродовж наступних 48 годин, однак конкретні докази такої акції так і не були надані. Ситуація залишається дуже динамічною, і далі вимагає уважного спостереження.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь