fbpx

Українські Сили безпеки та оборони завдали масштабних ударів по російських аеродромах

1 Min Read
Згенероване нейромережею

У ніч на 5 квітня 2024 року, у рамках спільної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Служби безпеки України, було завдано наймасштабнішої за весь час конфлікту атаки безпілотниками по російських військових аеродромах.

Цільовими об’єктами атак стали аеродром “Морозовськ” поблизу Ростова, авіабаза “Енгельс”, аеродром “Халіно” у Курській області та аеродром у Єйську, Краснодарському краї. Операція була спрямована на знищення російських військових літаків, зокрема стратегічних бомбардувальників Ту-95.

В результаті атак, здійснених відповідно до стратегії українських сил, було пошкоджено кілька військових літаків і завдано втрат серед персоналу російських військових. Незважаючи на спроби російської ППО відбити атаку, вона не змогла ефективно протистояти великій кількості безпілотників.

Ця операція демонструє високий рівень координації та ефективності українських спецслужб і Сил оборони, а також важливість стратегії завдавання ударів по військовій інфраструктурі агресора в глибокому тилу.

Українська сторона наголошує на необхідності продовження таких операцій з метою підриву бойового потенціалу держави-агресора та зміцнення власної обороноздатності.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь