fbpx

Збройні сили білорусі у вівторок, 2 квітня розпочали навчання в регіонах, які межують з Україною, Литвою та Польщею

2 Min Read

У вівторок, 2 квітня, збройні сили білорусі розпочали військові навчання в регіонах, що межують з Україною, Литвою та Польщею. Про це повідомило Міноборони РБ. Зазначається, що 2-4 квітня буде проведено командно-штабне навчання з силами територіальної оборони Рогачевського і Кормянського районів Гомельської області, повідомляє БелТА.

У Гомельській області пройде комплексне тренування територіальної оборони, яке триватиме з 2 по 4 квітня. Навчання має на меті оцінити готовність військових частин. Також до кінця квітня у Мінській області пройде навчальний збір із військовозобов’язаними територіальних військ. А з минулого місяця в Білорусі триває перевірка боєготовності збройних сил. Також повідомляється, що в навчаннях беруть участь “вагнерівці”, які лишилися в країні.

“Під час навчання заплановано відпрацювати питання охорони та оборони об’єкта територіальної оборони, а також участі в забезпеченні заходів воєнного стану із залученням добровольців народного ополчення”, – зазначили у Міноборони Білорусі.

Також у Міноборони розповіли, що в період із 2 до 26 квітня під керівництвом голови Вілейського райвиконкому Мінської області пройде навчальний збір із військовозобов’язаними територіальних військ.

“У межах збору відбудеться прийом військовозобов’язаних територіальних військ та їхнє всебічне забезпечення із залученням місцевої бази мобілізаційного розгортання”, – пояснили в міністерстві.

Крім того, під час збору планується здійснити підготовку військовозобов’язаних до виконання завдань відповідно до військово-облікових спеціальностей і посадового призначення, відновлення навичок командного складу штабів району та батальйону територіальних військ в управлінні підлеглими, а також відпрацювання питань формування, підготовки та застосування загону народного ополчення.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь