fbpx

Чи хоче влада “винищити українців”?: розбір російського фейку

4 Min Read

Російські спецслужби вкладають мільярди в пропагандистську рекламу в українському сегменті соцмереж, зокрема у Facebook, в якій українською мовою, хоч і з помилками, розганяють зраду, зневіру, намагаються зірвати мобілізацію та зменшити опір українців. Одним з найбільш поширених фейків є російський міф про “геноцид” українців українською владою.

Суть цього вигаданого російського міфу полягає у фальшивому твердженні, начебто українська влада (яку росіяни називають неукраїнською) здійснює “могилізацію” українців у “братовбивчій” війні, котру Україна, нібито, “не зможе виграти”, оскільки опір росіянам “безперспективний”, а “Захід Україну кинув”. Хоча спалена російська техніка в Бучі та під Вугледаром підтверджує, що опір росіянам аж ніяк не можна назвати безперспективним. Як варіант росіяни поширюють байку начебто “єврей Зеленський та американський капітал” замислили очистити “найродючіші в світі українські чорноземи” (насправді ні) від українців і заселити цю територію іноземцями або мігрантами. А українки, начебто, після загибелі чоловіків, мали б “дістатися чужоземцям”.

Різновиди цього міфу, з численними доповненнями, тисячами тиражуються серед українців. Адже російський Генштаб вже втомився спалювати трупи росіян у мобільних крематоріях і прагне демотивувати критичну кількість українців захищати свою країну. Апокаліптичний сценарій хворої уяви росіян знаходить навіть деяку підтримку серед українських конспірологів та противників мобілізації, котрі виступають платними або корисними (тобто безплатними) ідіотами Кремля.

Спростувати цей міф можна за допомогою критичного мислення та найбільш очевидних фактів.

Ні, українська влада не хоче винищити українців шляхом мобілізації. Україна навіть не залучила до загальної мобілізації найздоровішу та наймотивованішу частину мобілізаційного резерву – молодь від 18 до 25 років та студентів. При всіх недоліках, українська влада не бажає, щоб молоді та психологічно вразливі українці, котрі ще навіть не мають дітей, потрапили у горнило війни. Якби влада хотіла “геноциду” – українську молодь не берегли б від війни, але влада на це не йде, попри труднощі на фронті та нестачу особового складу в ЗСУ.

І це при тому, що в багатьох країнах та загалом в історії воєн, резервісти віком 40-50 років вважаються не надто ефективними солдатами через вік та стан здоров’я. Безумовно, на війні не обходиться без жертв і не всі командири здатні зберегти особовий склад в наступальних операціях чи в обороні, особливо за нестачі озброєнь боєприпасів. Але українська влада точно не є тим кровожерливим Молохом, як це малює хвора уява російських спецслужб.

Демократичні та європейські норми в Україні, а також волелюбний характер української нації, не дають жодних можливостей гнати українців на забій, так як це роблять російські командири. Це Ерефія може під дулами кулеметів гнати своїх “чмобіків” у м’ясні штурми і покласти 10 тис. трупів за захоплення невеличкого селища Соледара. Ба більше, фейки про “геноцид” свого народу та масову загибель українців на фронті не просто вигадані, а взяті з реалій російської армії. Тобто росіяни брехливо звинувачують нас не просто у вигаданих злочинах, а у своїх, власних злочинах.

Якщо якась влада й здійснює геноцид свого народу – то лише російська влада винищує росіян у безглуздих війнах. Можливо для того, щоб позбутися цього не надто ретельного і залежного від алкоголю народу та віддати землі Ерефії китайцям (стурбований смайлик).

Українцям важливо усвідомлювати мотивацію російських ІПСО, котрі спрямовані лише на те, щоб зменшити кількість озброєних українців на фронті, щоб потім можна було більше беззбройних українців розстрілювати по Биківнях та Сандармохах.

Автор: Валерій Майданюк

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь