fbpx

У Варшаві розпочала роботу Коаліція бронетехніки на підтримку України

1 Min Read

У Варшаві відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України. Це ініціатива Польща та Німеччина, яку підтримали Велика Британія, Швеція та Італія — пресслужба Міністерства оборони України.

Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати, до кожного з яких, входитиме представник України.

На кожен синдикат покладено певні завдання:

▪️постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки;технічне ▪️обслуговування та ремонт;підготовка екіпажів та технічного персоналу;відпрацювання ▪️ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

“Це дуже важлива ініціатива наших союзників, з огляду на наявну проблематику у ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. Сподіваюсь, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки”, — заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

У рамках новоствореної Коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних Сил України. Передбачається, що у довгостроковій перспективі країни-учасники танкової Коаліції та Коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь