fbpx

Росіяни обстріляли Дніпровську ГЕС ракетами: Удар по Дніпрогесу транслювався на НА YOUTUBE, росіяни змогли відстежити влучання

3 Min Read

Вранці п’ятниці, 22 березня, російські окупанти обстріляли об’єкти інфраструктури та енергетичні об’єкти по всій Україні. Зокрема, влучання зафіксували і на найбільшій гідроелектростанції України – Дніпровській ГЕС, що на Запоріжжі, повідомили у прес-службі “Укргідроенерго”.

“Сьогодні рано вранці російські ракети знову вкотре атакували численні об‘єкти по Україні, в тому числі і енергетики. На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині”, – повідомили у прес-службі компанії.

Станом на ранок на станції триває пожежа. В “Укргідроенерго” повідомили, що на місці влучання працюють надзвичайники та енергетики. У компанії додали, що загрози прориву дамби немає, а ситуація на плотині ДніпроГЕС контрольована.

Рух автодорожнім переїздом греблею Дніпровської ГЕС повністю обмежений — повідомили в поліції

росіяни могли чітко відстежити наслідки та прицільність удару по ДніпроГЕС, який здійснили сьогодні, 22 березня, через трансляцію на YouTube.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Андрющенко.

У свою чергу Центр Протидії Дезінформації повідомив, що
росія готує ряд ІПСО після масованих обстрілів енергетичної інфраструктури України, щоб посіяти паніку з-поміж населення.

“ДніпроГЕС стоїть. Більше офіційної інформації буде згодом. Але Центр вже фіксує різні фейки щодо «знищення греблі», які запускає ворог, а також твердження, що «Україна повністю залишиться без світла». Вся ця інформація не відповідає дійсності” ,- йдеться у повідомленні.

На обстріл ДніпроГЕС відреагував президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що у містах, де були влучання, вже працюють необхідні служби, а також підкреслив різку необхідність надання більшої кількості ППО.

“За цю ніч було понад 60 “шахедів” і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей.У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У “шахедів” немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи Patriot повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі”, – повідомив Володимир Зеленський.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь