fbpx

Компанія Ілона Маска Neuralink показала свого пацієнта з мозковим чипом, який грає в онлайн-шахи

1 Min Read

Компанія американського мільярдера Ілона Маска Neuralink показала свого першого пацієнта, якому імплантували мозковий чип. Чоловік з паралічем використовував лише свій мозок для гри в онлайн-шахи.

29-річного хлопця Нолана Арбо паралізувало нижче за плечі після аварії. У січні він вирішив вживити собі чіп від Neuralink – компанії Ілона Маска.

Нині Нолан спробував зіграти з комп’ютером у шахи. Курсор миші він рухав, просто думаючи про це. Технологія не ідеальна і ще має проблеми, але згодом їх виправлять.

За словами Ноланда Арбо, операція була «надзвичайно легкою», і його виписали з лікарні через добу, когнітивних порушень у чоловіка немає.

У майбутньому компанія Маска планує робити чіпи, які допоможуть паралізованим стати на ноги.

Компанія Neuralink заявляє, що випробування на людях, які дозволили проводити в США, оцінять функціональність інтерфейсу, який дозволяє людям з тетраплегією або паралічем усіх чотирьох кінцівок керувати пристроями за допомогою думок.

Стартап Neuralink Ілона Маска, який працює в галузі імплантів мозку та який два роки тому був оцінений майже у 2 мільярди доларів, зараз коштує близько 5 мільярдів доларів.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь