fbpx

Пентагон запустив сайт щодо контролю американської військової допомоги Україні

2 Min Read

Управління генерального інспектора Пентагону запустило сайт, на якому американці зможуть одержати інформацію, як здійснюється контроль над зброєю та обладнанням, які США надають Україні,- The Hill.

Новий веб-сайт , запущений у координації з Офісом генерального інспектора Державного департаменту США та Агентством США з міжнародного розвитку, з’явився на тлі того, що республіканці Конгресу продовжують затримувати нове фінансування для України та сумніваються, чи ведеться належний облік зброї, що постачається до воюючої України

Сайт Ukraine Oversight надає інформацію про роботу 20 американських агентств із нагляду, які відомі як “Міжвідомча робоча група з нагляду за Україною”. Вони стежать за тим, щоб надану Києву допомогу використовували за призначенням.

Діана Шоу, виконувач обов’язків генерального інспектора Державного департаменту, сказала, що “нагляд за Україною є нашим пріоритетом номер один”, вітаючи новий веб-сайт як новий інструмент, “щоб допомогти тримати американських платників податків в курсі”.

“Ми раді, що цей важливий ресурс — централізований веб-сайт, який демонструє вражаючий обсяг і широту нашого загальнодержавного нагляду за відповіддю США на безпрецедентну війну росії в Україні — тепер доступний нашим зацікавленим сторонам”, — йдеться у заяві Шоу

Видання зазначає, що республіканці в Конгресі США все ще виступають проти виділення Україні допомоги, водночас багато хто з них ставить собі запитання, чи існує належний облік зброї, яку відправляють Києву.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь