fbpx

Росія, ймовірно, купує супутникові фото у американських компаній для ударів по Україні

238 Views 1 Min Read

Росія, ймовірно, купує супутникові фото у американських компаній для ударів по Україні, повідомляє The Atlantic з посиланням на українське військове джерело.

Журналісти, посилаючись на українське військове джерело, пишуть, що Росія завдає дальніх ударів за допомогою крилатих ракет, найімовірніше, з використанням супутникових знімків, які надають американські компанії.

За словами військового джерела, є певна закономірність: супутник робить знімки місця, а невдовзі туди прилітає ракета. Іноді після цього інший супутник робить додаткові зображення, напевно, для перевірки ступеня шкоди. Ці збіги, за інформацією видання, навряд чи є випадковими.

Також, як зазначають журналісти, у Міноборони України підозрюють, що Росія купує супутникові знімки в США через сторонні компанії.

“Кількість збігів, коли зображення супроводжуються ударами, занадто велика, щоб бути випадковою. Ще півроку тому ми не могли уявити, що приватні компанії можуть продавати супутникові знімки такого роду”, – сказало джерело.

Видання підкреслює, що придбати такі зображення простіше, ніж може здатися.

Компанії пропонують напрочуд швидкі терміни виконання робіт при витратах у кілька тисяч доларів. Більш швидкий цикл обробки і більш висока роздільна здатність підвищують вартість.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь