fbpx

Палаючи НПЗ: З початку року сталося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів Росії

2 Min Read

За підрахунками The Insider, з початку року було вражено вже 9 НПЗ. Атаки далеко не безневинні.

Значних пошкоджень зазнали вісім НПЗ сукупною встановленою потужністю 83 млн т на рік (загальна встановлена потужність атакованих заводів – 178 млн т на рік).

Враховуючи лише достовірно пошкоджені ушкодження установок первинної переробки нафти, торкнулося 46 млн т на рік потужностей переробки — тобто 14% від усієї потужності НПЗ та 17% від переробленої у 2023 році нафти.

За словами джерел у нафтовій галузі, наступними цілями можуть стати об’єкти у Рязані та Самарі. “Рязанська нафтопереробна компанія”, яка належить “Роснєфті”, третій у країні та найбільший у Центральному федеральному окрузі НПЗ. За рік він один здатний покрити потреби армії РФ та виготовити 3,6 мільйона тонн бензину, 4,5 мільйона тонн дизпалива і 1,2 млн тонн авіакеросину.

При цьому біля Самари розташовані Куйбишевський (7 мільйонів тонн), Новокуйбишевський (8,3 мільйона тонн) і Сизранський (8,5 мільйона тонн) НПЗ тієї ж “Роснефти”.

Тим часом у Росії пропагандистам роздали нову методичку – пропагандист Соловйов, наприклад, заявив, що бізнес від безпілотників має захищати себе сам. А інакше НПЗ можуть повернути у державну власність.

Лише за останній час Сили оборони уразили завод у Калузькій області, а також Сизранський та Новокуйбишевський НПЗ.

У ніч на 17 березня ціллю безпілотників став НПЗ у Краснодарському краї.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь