fbpx

Державний департамент США спільно з Німецьким фондом Маршалла анонсували створення Партнерства міст України (UCP) з метою сталого відновлення інфраструктури

1 Min Read
Data Tracking and Surveillance Chart Analysis Art

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США (GMF) оголосили про створення Партнерства міст України (UCP) для сталого відновлення міст – нового державно-приватного партнерства, яке допоможе українцям перепроектувати та відбудувати сталі, інклюзивні та стійкі міста.

Державний департамент та GMF співпрацюватимуть, щоб залучити ключові зацікавлені сторони, технічних експертів та партнерів з фінансування до зусиль UCP, використовуючи енергію та винахідливість бізнесу та приватного сектору, університетів, неурядових організацій та фондів.

Виконуючи функції Секретаріату УКП, GMF налагоджуватиме нові трансатлантичні партнерства, програми та альянси між європейськими та американськими організаціями з метою сприяння відновленню та реконструкції до трьох українських міст. У цьому процесі UCP допоможе розширити можливості нового покоління українських міських чиновників, містобудівників, архітекторів, інженерів та будівельних команд для кращого відбудови за допомогою сталих методів.

UCP взаємодіятиме та координуватиме свої дії з Урядом України, Європейським Союзом (ЄС) та його державами-членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами, щоб допомогти містам-бенефіціарам знайти ресурси, необхідні для відбудови. Задумана як трирічна ініціатива, UCP буде офіційно запущена на червневій Конференції з відновлення України в Берліні та розпочнеться, коли міста будуть готові розпочати роботу.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь