fbpx

Чеський мільярдер хоче допомогти Україні виробляти більше боєприпасів

2 Min Read
Software Engineering as a Tech Business Concept

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG), яка є одним із найбільших виробників зброї у Європі, пропонує Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів і вже веде перемовини з «Укроборонпромом».

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що компанія хотіла б інвестувати «сотні мільйонів євро» в Україну. Як розповів генеральний директор Міхал Стрнад, Czechoslovak Group веде переговори з «Укроборонпромом» про потенційне спільне підприємство і шукає відповідні майданчики для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкої техніки.

Основна увага буде приділена виробництву артилерійських боєприпасів, а також запасних частин для бронетехніки, виробів з броньованої сталі та іншого.

Стрнад розповів, що після початку великої війни в Україні його компанія збільшила виробництво великокаліберних боєприпасів на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії в понад 10 разів.

«Керувати таким стрімким зростанням непросто. Якби у нас була угода, ми б передали наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості і їхніх людей для нарощування виробництва артилерійських і танкових боєприпасів», – пояснив він.

Окрім боєприпасів, Czechoslovak Group виготовляє військові та цивільні вантажівки Tatra, бронемашини та колісні самохідні гаубиці. Також видання підкреслює, що компанія раніше вже проводила ремонт і модернізацію танків T-72 у Чехії і поставляла їх в Україну після початку повномасштабного вторгнення рф.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь