fbpx

Україна розглядає варіанти скасування безвізового режиму з Ізраїлем та його виключення з Рамштайну

2 Min Read

Уряд України розглядає можливість призупинення дії Угоди між Кабінетом міністрів та Урядом Ізраїлю про скасування візового режиму між державами. Як повідомляє Kyiv Post з посиланням на джерела в Раді національної безпеки та оборони (РНБО), вже готується відповідне подання Міністерства закордонних справ України до Кабміну.

Розгляд подання планується найближчими тижнями

, – говорить співрозмовник.

«Головна причина – систематичні недружні дії Ізраїлю щодо України та фактично проросійська позиція на міжнародній арені після повномасштабного вторгнення Росії», – пояснює джерело Kyiv Post в РНБО.

Окрім цього Україна ініціює виключення Ізраїлю з зустрічей формату «Рамштайн», де Україна разом із союзниками веде перемовини щодо постачання зброї. Український уряд занепокоєний, що ізраїльські представники на зустрічі передають інформацію Росії:

Отримана в ході зустрічей інформація використовується Ізраїлем у суто власних інтересах. І головне – існує реальна небезпека, що ця інформація імовірно потрапляє у розпорядження держави-агресора».

До того ж ізраїльський уряд відмовився надавати воєнну допомогу Україні. А 10% українців, які намагались в‘їхати до країни, були затримані в аеропорту без пояснень та депортовані.

«Натомість Ізраїль намагається отримати від нас гарантії безпеки для своїх громадян, які здійснюють паломництво до могили цадика Нахмана в Умані. Під час постійних ракетних атак ці гарантії надати неможливо», – пояснює співрозмовник.

Щороку у вересні до міста Умань Черкаської області приїжджають десятки тисяч євреїв-хасидів на святкування Рош га-Шана, єврейського Нового року.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко в коментарі Kyiv Post цю інформацію наразі не підтвердив.

Також Kyiv Post звернувся за коментарем до Посольства Ізраїль в Україні.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь