fbpx

Drive For Ukraine: російські спортсмени починають відмовлятися від громадянства, щоб завдавати поразок путінській росії в спорті (ФОТО, ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

11 Min Read

Відомі українські спортсмени-автогонщики власним коштом створили та фінансують команду для виступу на етапах одного з провідних ралійних чемпіонатів – World Rally Championship 2 (WRC 2). Команда під назвою “Drive For Ukraine” покликана здійснювати промоцію України через спорт та українські перемоги. Ініціатором виступив відомий український автогонщик та громадський діяч Євген Червоненко (володар кубка Європи 2013 року, віцечемпіон трофея Європи 2014 року).

До команди залучені зірки автоспорту світового рівня, а також колишній російський спортсмен Олексій Лук’янюк.

При цьому, залучення до команди Лук’янюка має особливе значення. Це дворазовий переможець чемпіонату Європи з ралі – у 2018 та 2020 роках. Також у 2016-му та 2019-му Лук’янюк ставав віцечемпіоном серії. Багаторазово отримував нагороду імені Коліна Макрея за найбільш видовищний виступ на етапі ERC. З початком повномасштабної агресії спортсмен засудив вторгнення та ухвалив рішення надалі виступати під українським прапором.

Наразі Лук’янюк відкрито засудив російське вторгнення та звернувся за набуттям українського громадянства.

В сезоні 20023 від України у змаганнях візьмуть участь четверо спортсменів у складі двох екіпажів. Українські екіпажі виступатимуть на автомобілі Skoda fabia WRC 2. Шини – Pirelli, Hankook.

На першому швидкісному етапі екіпаж Лук’янюк-Червоненко взяли 2-ге місце з 91 учасника.

Команда братиме участь у трьох етапах змагань у 2023 році та у шести етапах у 2024.
В українських екіпажів є реальна можливість як мінімум увійти в першу п’ятірку. Максимальне завдання – боротьба за призові місця.

Слідом за Лук’янюком очікуються й інші російські спортсмени, які заявлять про вихід з російського громадянства, щоб виступати проти путінського режиму, про яких ми повідомимо згодом (в першу чергу через питання безпеки родин спортсменів)

У зв’язку зі створенням команди “Drive For Ukraine” її ініціатор Євген Червоненко оприлюднив звернення, далі його текст повністю:


16.07.2023                                                                                                       Тому, хто розуміє і кого це дійсно стосується

від заслуженого майстра спорту міжнародного класу

Червоненко Є.А.

Офіційне звернення

Замість передмови…

З початку повномасштабного російського вторгнення Україна героїчно протистоїть загарбникам вже понад 500 днів та ночей. Щоденно, на всіх фронтах наші співвітчизники воюють, займаються волонтерством, лікують поранених, відновлюють пошкоджену інфраструктуру, з різноманітних міжнародних майданчиків намагаються донести Світу весь той жах, який відбувається на нашій землі. Саме цьому останньому пункту і присвячено основний меседж даного звернення.

Попри всі титанічні надзусилля нашого народу, армії, офіційних осіб, допомога Україні від Світу, на жаль, не надається в тому обсязі в якому необхідно. В той же час, будь-яке затягування нашого прагнення пришвидшити перемогу є неприпустимим, бо якщо для країн Заходу це і важливо, проте все рівно залишається лише стрічкою новин, а для нас це щодня втрачені долі і життя наших співвітчизників!!!

Саме тому, відповідні спеціальні служби з радістю відгукнулися на запропоновану відомими спортивними діячами України ініціативу, щодо просування та інформування Світу про Україну через створення професійних спортивних команд, які будуть об’єднані однією ідеєю – промоція України та її майбутнього в галузі, що завжди об’єднувала Світ – в спорті!!!

На мою думку, такі виступи дадуть змогу ні в якому разі не допустити формування «втоми» від України в Світі, дадуть можливість інформувати Світ, що Українське питання є не лише важкою проблемою для всіх, а є джерелом визначних спортивних досягнень та перемог.

Ситуацію в нашій країні стане можливим доносити не лише через призму біженців, соціальної допомоги і виплат, а й з ракурсу того, що наша країна може дати Світу визначні перемоги, команди високого спортивного та інтелектуального рівня. Інформація подана не через проблему, а через позитивні емоції (в даному випадку від спортивних подій) буде сприйматися навіть тими, хто боїться чи відсторонюється від подій в Україні. Через долі спортсменів вони точно побачать Бучу, Херсон, Ізюм, Бахмут та інші міста, деякі з яких перестали існувати фізично, проте здобули славу та існування в віках історії та пам’яті!!!

Зважаючи на державну підтримку, а також включення даної програми в інформаційну стратегію боротьби з агресором, я впевнений що і в колег з інших видів спорту і в нашої команди вийде підтримати Україну на відповідному та достойному рівні.

З мого життєвого шляху розуміло, що мій напрям в цій програмі – автомобільний спорт.

Що зроблено і планується:

  1. Організаційно.
    1. Назва команди – Drive For Ukraine.
    1. За власні кошти створено професійну спортивну команду для виступу на етапах чемпіонаті World Rally Championship 2 (далі WRC 2) під українськими прапорами та в українській символіці. Саме ці змагання є одними з найвищих  в світовій ралійній першості, є найдоступнішими для глядачів, найдинамічнішими з погляду перемог та поразок.
    1.  К-ть екіпажів в сезоні 2023 – 2 екіпажі (4 чоловіка). З метою найбільшого охоплення аудиторії, досягнуто домовленості з залучення до екіпажів зірок світового класу (Браян Буф’є, Олексій Лук’янюк ), які виступатимуть під українськими прапорами.  Більше того, досягнуто домовленості з спортсменами російського походження, які відкрито засудили вторгнення, стосовно участі в команді під українським прапором та подальшого набуття ними українського громадянства. Даний пункт є надзвичайно важливим для демонстрації народу росії, що навіть найпрогресивніші їхні діячі розуміють всю невідворотність нашої перемоги і готові нас в цьому допомагати, а також, для поширення в їх інформаційному просторі меседжа, що так чи інакше, але «Все буде Україна».
    1.  К-ть етапів – 3 в 2023, 6 в 2024. В 2023 році планується участь в 3 етапах, що залишилися. Відповідно до турнірної таблиці в наших екіпажів є можливість, як план мінімум – ввійти в першу п’ятірку, як план максимум – поборотися за призові місця.
    1. Автомобілі – Skoda fabia WRC 2.
    1. Шини – Pirelli, Hankook (за умови спонсорського контракту).
  • Інформаційно.
    • Планується створення багатосерійного пригодницько-документального серіалу про зовсім різних людей, яких об’єднала команда та спорт. Фільм про їх життя та побут, змагання екіпажів, внутрішню та зовнішню боротьбу. Все це відбуватиметься в ОДНОМУ основному стрімі – ситуації в Україні, викликах які отримує наша країна, її боротьбі та героїзмі її народу.

Фільм не буде автобіографією жодної з осіб, фільм буде про Україну. Актуальні новини та те, що відбувається в нашій країні будуть онлайн перегукуватись з подіями всередині команди та чемпіонату. Різні долі різних людей будуть збиратися воєдино та закріплюватись емоціями від змагань.

На даний час досить складно знімати художні фільми, жодна з розваг не на часі. І тому створення саме такого фільму дасть можливість надати ковток кінематографічного повітря українцям, а Європі та Світу побачити ще одну грань того, якими можуть бути українці.

  • За умови успішності у глядачів перших трьох серій проекту, в сезоні 2024 планується співпраця з кимось з відомих платформ на кшталт Netflix чи ін., з метою охоплення українським питанням якнайбільшої аудиторії.
    • Досягнуто домовленості щодо висвітлення результатів виступу команди основними інформаційними агентствами України.
    • Відразу з початком виступу буде запущено відповідну SMM кампанію на WEB ресурсах України та Світу.
  • Фінансово.
    •  Перші виступи команд буде профінансовано з власних коштів.
    • В проект ні в якому разі не залучатимуться державні кошти.
    •  В подальшому планується досягнення домовленості зі спонсорами щодо фінансування команди.
    •  Всі можливі фінансові нагороди, гранти, прибуток від діяльності команди і т.д. відразу будуть направлені на благодійні цілі в Україні. За можливості залучення додаткових коштів – організація відвідування етапів чемпіонату дітьми загиблих військовослужбовців, поранених на реабілітації, групами військовослужбовців, які знаходяться на навчанні в країні проведення етапу.
  • Чому це треба підтримати?
    •  Спонсорський пакет включатиме МАКСИМАЛЬНО лояльні умови для спонсора.
    • Логотипи та брендування символікою спонсорів форми учасників, автомобілів, а також, всього того, що буде допомагати в перемозі.
    •  Поява логотипу в майбутньому фільмі.
    •  Активна участь дійових осіб компанії спонсора в зйомках фільму.
    •  Ми відкриті до співпраці і готові до будь-якої підтримки, тому брендування можна здійснювати вже на етап, який відбудеться найближчими вихідними, ще до узгодження контрактів.

Замість післямови…

Я прожив складне і суперечливе життя, але зустрівши величезну кількість перепон, боротьби та смертельної небезпеки навіть я не очікував, що основна боротьба ще попереду, що прийдеться вкотре стати в стрій, взяти зброю, знову збирати численні команди однодумців заради єдиної мети – Боротьби за Незалежність України.

Як і в перші дні війни наші підрозділи, численні фонди, адресна допомога тим, хто її потребував, так само і спортивну команду вже створено, зони відповідальності розписано і доведено до кожного, ми вже працюємо і точно переможемо.

І так, я жодного разу нікого ні про що не просив, але зараз, розуміючи, що наша боротьба за волю триває, і з дня в день вона лише ускладнюється, я звертаюся з проханням до всіх небайдужих – долучитися та допомогти мені в реалізації даного проекту.  А я в свою чергу зроблю все, щоб не залишилось жодної людини осторонь нашої боротьби і щоб якомога більше людей у Світі побачили для себе Україну ще в одному переможному ракурсі.

Слава Україні!!!

З повагою Євген Червоненко

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь