fbpx

Нова функція ChatGPT: можливість приймати спеціальні інструкції та пам’ятати їх у нових розмовах

2 Min Read

Компанія OpenAI повідомила у своєму блозі, що розгортає інтерфейс спеціальних інструкцій для ChatGPT. Це робиться, щоб краще контролювати реакцію чат-бота на промпти. Ця функція доступна для плану Plus із 20 липня й розшириться для всіх користувачів у найближчі тижні. 

Користувацькі інструкції дадуть змогу додавати параметри або вимоги, які ChatGPT враховує під час створення своїх відповідей. Чат-бот запам’ятовуватиме цей контекст і працюватиме в межах інструкції в усіх розмовах, поки користувач не змінить її. Так в OpenAI реагують на невдоволення користувачів тим, що кожну розмову з тією ж самою метою треба було починати заново.

Тепер в інтерфейсі можна вказати важливий для розмови контекст про себе: місцерозташування, професія, хобі, цілі тощо. В іншому віконці треба вказати власне інструкції для ChatGPT: стиль згенерованої відповіді, роль, яку він має зіграти, тощо.

Скриншот вебінтерфейсу ChatGPT Plus. Джерело VentureBeat

Додавання інструкцій також допоможе покращити роботу з плагінами, надаючи їм потрібний контекст під час кожного виклику плагіна для пошуку чи генерування необхідних даних.  

ChatGPT не запам’ятовуватиме інструкції, які порушують Правила користування, а також може відхиляти інструкції, які змусять його своїми відповідями порушити ці політики.  

Ця функція поки на бета-тестуванні, тож в OpenAI попереджають, що ChatGPT не завжди ідеально інтерпретує спеціальні інструкції — іноді він може ігнорувати їх або застосовувати їх не за призначенням. Компанія може використовувати ваші спеціальні інструкції для покращення своїх продуктів, але це можна вимкнути за допомогою елементів керування даними. 

Джерело: Медіамейкер

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь