fbpx

На росії планують налагодити виробництво іранських безпілотників Shahed-136: подробиці

1 Min Read

росія почала реалізацію практичних кроків щодо налагодження власного виробництва іранських безпілотників Shahed-136. Розташувати виробництво планують у внутрішній офшорній зоні рф “Алабуга”, що в Республіці Татарстан біля міста Єлабуга.

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на власні джерела. За наявною інформацією, в проєкт інвестують близько 80 млрд рублів. Планується, що загальна площа виробничих приміщень у кінцевому результаті складе 2,2 тисячі квадратних метрів та налічуватиме 2,5 тисячі робочих місць.

Виробляти “шахеди” не будуть “з нуля”. Ідеться про так зване “крупновузлове збирання”, для якого більшість комплектуючих доставлятимуть з Ірану. Уряди РФ та Ірану намагаються приховати цей проєкт, маскуючи його під розгортання виробництва моторних човнів. Зареєструвати виробництво хочуть на підставні компанії, зокрема на “Дельфін-Алабуга” та “Альбатрос”.

За інформацією джерел InfoLight.UA, українські розробники дронів зараз шукають інвесторів, щоб налагодити українське виробництво БПЛА та не програти ворогу змагання за небо.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь