Організатори “віденського балу” в річницю повномасштабного вторгнення в Україну відмовляються його скасувати (ОНОВЛЕНО)

2 Min Read

24 лютого 2023 р., у річницю російського повномасштабного вторгнення в Україну, “Віденський академічний бал запрошує вас на розкішний бальний вечір у імператорських парадних залах віденського Хофбурга“. Про це повідомляється на сайті події.

Відчуйте унікальний вечір, сповнений блиску, гламуру та традицій. Розкішно оформлені кімнати, хвилюючі мелодії від вальсу до джазу.

Тож ласкаво просимо на казковий пишний бальний вечір. Ми з нетерпінням чекаємо святкування з вами! Всі вальси!

йдеться в анонсі.

Виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін повідомляє на своїй сторінці у фейсбук, що організатори не звернули увагу на скарги українців з приводу недоречності цього заходу в цей день.

Демократичні австрійці негайно потерли усі коментарі і заблокували можливість коментування на їх сторінці

пише він.

Сторінка організаторів: https://www.facebook.com/akademikerballwien

Доповнення: Нагадуємо, що цей так званий “Бал академіків” організовує ультраправа проросійська Партія свободи і він проходитиме у тому ж конгрес-центрі “Гофбург”, де і сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк у коментарі Der Standard висловив побоювання щодо “величезного пропагандистського шоу” з боку Росії, якщо російські політики “танцюватимуть у Гофбурзі в річницю вторгнення в Україну”.

Голова МЗС Австрії Александер Шалленберг заявив, що відвідування Балу академіків членами російської делегації в ПА ОБСЄ, яким видано візи виключно для участі у зимовій сесії асамблеї 23-24 лютого у Відні, буде “кричущим порушенням міжнародного права”.

Шалленберг наголосив на своєму попередженні російським делегатам, щоб вони не використовували своє перебування у Відні для відвідування Балу академіків, що відбуватиметься в цей же час. Якщо делегати відвідають інші заходи поза рамками засіданням ОБСЄ, це буде “кричущим порушенням міжнародного права

йдеться у повідомленні.
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X