Повноцінне членство в Європейському Союзі – це можливість послабити російський вплив на території України

2 Min Read

Нашій державі слід продовжувати здійснення євроінтеграційних процесів, адже лише так ми зможемо побудувати прозорі та чесні інституції. Саме вони послаблять російську федерацію, яка завдяки корупції може впливати на прийняття рішень частини “української” влади.

Проросійські сили намагаються далі в інформаційному просторі просувати ідеї нейтралітету України у всіх економічних та військових союзах. Нам необхідно робити все, аби їхні тези не стали життєздатними. Треба дотримуватись чіткого правила: ” Послухай що кажуть росіяни і роби навпаки”.

Відмова від ЄС і нейтралітет в довгостроковій перспективі призведуть до того, що ми будемо менш захищені від Російської Федерації, відповідно Кремль зможе наc поглинути. Відсторонення від Заходу – це прямий крок до капітуляції й потурання Володимиру Путіну та його оточенню.

Українцям ні в якому випадку не можна погоджуватися на такий сценарій, оскільки він не принесе Україні жодної користі.

ЄС – одне з найвпливовіших геополітичних союзів. Так, у ньому є речі, які нам можуть не подобатись. Проте Україна є зараз дуже впливовою державою, а тому ми також зможемо будувати у цьому об’єднанні свій порядок денний на рівні з Німеччиною чи Францією.

Україна має усі передумови для того, щоб стати одним з найвпливовіших гравців геополітичного світу. Давайте докладемо усіх зусиль, щоб так воно і було.

Валентин Балагура, спеціально для InfoLight.UA

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X