fbpx

Що за “бензовоз” та “недопалок” сьогодні впали на аеродроми, звідки рашисти обстрілюють ракетами Україну

3 Min Read

І наскільки вагомий результат може дати такий удар по летовищам російської стратегічної авіації

Сьогодні, 5 грудня 2022 року, вранці з’явились повідомлення про те, що на злітно-посадову смугу російського аеродрому “Энгельс” в Саратовскій області РФ упав невідомий безпілотник. За деякиими твердженнями, в результаті вибуху було пошкоджено два стратегічні бомбардувальники Ту-95МС.Вибух був настільки сильним, що його чули в житловому кварталі за декілька кілометрів від летовища, про що й свідчить відповідне відео. Якраз на цьому відео можемо почути звук “прильоту” реактивного дозвукового “недопалка”.

Геолокація показує, що це відео було зняте ось цій точці, тобто справді за декілька кілометрів від аеродрому “Енгельс”, буквально напроти злітно-посадкової смуги.

Окремо зазначимо, що “Енгельс” – штатна авіабаза 121-го та 184-го важкого бомбардувального авіаційних полків, озброєних стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС та Ту-160.

Image 0

Окрім цього, також з’явилось повідомлення, що сьогодні відбувся сильний вибух на “одному з аеродромів” Разянскої області РФ. За офіційною версією, це так вибухнув бензовоз на летовищі. Але як уже нарікають рашистські “воєнкори”, цей “вибух бензовоза” – найбільш сильний на їх пам’яті, бо там одразу є 2 загиблих та 3 поранених.

Цілком ймовірно, що тут мова саме про аеродром “Дягилево”, який також використовувався для ракетних обстрілів інфраструктури України.

Ту-141 "Стриж", фото ілюстративне
Ту-141 “Стриж”, фото ілюстративне

В обох випадках мова про об’єкти, що знаходяться в понад 600 кілометрів від державного кордону України. ЗСУ не мають настільки далекобійних “штатних” засобів ураження.

Тому цілком можливо, що в хід пішли імпровізовані засоби, наприклад – радянські безпілотники Ту-141 “Стриж”, що можуть брати до 150 кг корисного навантаження та мають дальність польоту до 1000 км.

Щільність розміщення літаків на аеродромі "Енгельс", супутниковий знімок за 27 листопада 2022 року
Щільність розміщення літаків на аеродромі “Енгельс”, супутниковий знімок за 27 листопада 2022 року

На жаль, поки що не можемо стверджувати, що сьогоднішня “бавовна” може примусити росіян відмовитись від ракетних обстрілів України. Навіть якщо пошкоджено одразу два Ту-95МС, орки мають порядка 60 таких бомбардувальників, із яких мінімум 20 одиниць боєздатних.

Врешті, супутникові знімки свідчать, що на початку грудня цього року кількість рашистських літаків на аеродромі “Енгельс” дещо скоротилась, тобто “улов” був потенційно меншим, аніж хотілось би.

Щільність розміщення літаків на аеродромі "Енгельс", супутниковий знімок за 2 грудня 2022 року
Щільність розміщення літаків на аеродромі “Енгельс”, супутниковий знімок за 2 грудня 2022 року

Але з іншої сторони, сама демонстрація здатності “діставати” рашистські об’єкти на понад півтисячі кілометрів в глибину ворожої території має суттєве символічне значення для нашого духу. Приблизно так само, як американський “рейд Дуліттла” в 1942 році над Токіо мав важливе значення для перемоги США над Японією у 1945 році.

Джерело: Defense Express

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь