Серед мешканців найбільших російських міст поширюється інформаційний хаос та недовіра до влади

2 Min Read

Частина російського суспільства, яка до цього була під впливом кремлівської пропаганди, починає шукати інформацію з незалежних джерел. Освічені росіяни втрачають довіру до президента путіна, адже в березні він обіцяв їм, що мобілізацію в країні проводити не будуть. До того ж молодь вважала війну чимось дуже далеким, але змінила думку, як тільки їм почали надходити повістки.

Їх незадоволення виразилось у хвилю підпалів комісаріатів. Телефонні лінії організацій із захисту прав громадян зайняті дзвінками із пошуком легальних шляхів уникнення військової служби. Надзвичайно полярними стали пропозиції щодо працевлаштування на установи ВПК рф, які надають відстрочку від мобілізації.

Різноманітні блогери, організації і медіа публікують інформацію, яка дозволить уникнути призову. В той самий час, мобілізація дуже негативно впливає на функціонування компаній і організацій, особливо в приватному секторі.
Молоді росіяни намагаються уникнути мобілізації перш за все, погіршуючи стан свого здоров’я. У відповідь на це, мо рф занижує вимоги до осіб, що підпадають під мобілізацію.

Також молодь виїжджає за кордон, в основному в напрямку Грузії і Казахстану.

Хаос і спантеличення, що супроводжує процес мобілізації в рф, підсилюється феноменом погіршеного морального стану збройних сил. В ході спілкування між військовослужбовцями регулярно звучить інформація про те, що єдиним шляхом уникнути відправки до зони ведення бойових дії або повернення додому, є заподіяння собі шкоди.

Часткова мобілізація наразі стосується переважно населених національними меншинами регіонів росії: Бурятії, Інгушетії, Дагестану, Калмикії, Туви і Сахи.

Аналітична група InfoLight.UA

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X