fbpx

З початку повномасштабної агресії рф проти України додому повернуто вже 978 українців та українок, які перебували у ворожому полоні. Загалом відбулося 28 обмінів

1 Min Read

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Зокрема вона наголосила, що тема обмінів лишається «надзвичайно чутливою» і закликала не поширювати інформацію про деталі процесу порятунку людей, аби не зашкодити йому. «Оприлюднення у соціальних мережах персональних даних військовополонених та безвісти зниклих може зашкодити їхній безпеці та ускладнити процес перемовин щодо обміну», – йдеться в повідомленні Міноборони.

У міністерстві закликають родичів військовополонених та зниклих безвісти довіряти інформацію про своїх близьких лише державним уповноваженим інституціям. Зокрема йдеться про Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який діє на базі ГУР МО України та розташований за адресою м. Київ, вул. Спаська, 37.  

Водночас Маляр зазначила, що останні тижні стали знаковими у питані обмінів військовополоненими. Нагадаємо, що вчора стало відомо про визволенення ще десяти українських захисників.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь