fbpx

Установчий форум із захисту прав і свобод поневолених і окупованих народів проголосив в Києві платформу захисту прав і свобод

4 Min Read

14 жовтня в Києві було засновано постійну платформу захисту прав і свобод поневолених і окупованих народів, які методично знищуються і утискуються кремлівським режимом. У форумі на запрошення Генерального представництва Уряду Чеченської республіки Ічкерія в Україні взяли участь представники народів Абхазії, Адигеї, Башкортостану, Дагестану, Інгушетії, Криму, Татарстану, Черкесії та українські політичні діячі.

У своєму виступі голова уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв наголосив, що російська держава може існувати лише як імперія, як система насильства та придушення або не може існувати зовсім: «Справжня демократизація Росії негайно призведе до відпадання від неї завойованих народів. Тобто призведе до розпаду Росії в її нинішніх кордонах. А прагнення утримати завойовані народи, тобто спроби зберегти цілісність, неминуче призведе до згортання демократії. Саме тому демократія та територіальна цілісність Росії – несумісні. Саме тому будь-які спроби демократизувати Росію у її нинішніх межах – утопічні. Тільки створення національної російської держави з добровільним приєднанням до неї тих народів, які бажають жити в цій державі, дає шанс російському народові вилікуватись від імперіалізму».

Представник народу Дагестану висловив Ахмад Ахмедов думку, що лише перемога на полі бою зможе дати справжнє звільнення окупованим народам: «У нас свій біль, свої переживання, своє горе. Ми втратили багато предків у війнах проти Росії. І ми зробимо все, щоб перемогти цю страшну орду. У нас спільний ворог і я впевнений, що буде спільна перемога».

«Ми повинні зробити все, що в наших силах для того, щоб республіки Північного Кавказу набули свого добробуту і свободи – упевнений представник Інгушетії Шаміль Албаков – саме наші народи мають правити та керувати нашими республіками. Релігія, культура, мова, історія мають бути захищені від божевільної політики Росії. Потенціал та ресурси, які мають наші народи та наші території дадуть нам можливість стати модернізованими, самодостатніми та розвиненими країнами».

Даур Буава з Абхазії наголосив: «Наше завдання дати альтернативу інформації, яку російська пропаганда несе народу Абхазії. Хочу показати народу Абхазії перспективу життя у відкритому світі. Дуже хочеться, щоб вся правда досягла Абхазії, щоб люди розплющили очі. Щоб були можливості вивести нашу молодь у світ. Щоб наша молодь отримала шанс жити у світі із Грузією, з іншими цивілізованими країнами. Тільки не з Росією».

Міраб Чухуа, який представляє Грузію, упевнений, що справжня перемога над Росією можлива лише після перемоги України: «Сьогодні Україна воює та захищає не лише права української держави, а й права народів Кавказу. І ситуація в Чечні, Інгушетії, Грузії змінюватиметься після того, як Україна переможе. І ми маємо підтримувати українську перемогу. І якщо Україна відбудеться як парадигма нового світу, який народжується на наших очах, то гадаю, що відбудеться і кавказька єдність, і кавказька незалежність. І, звісно, ​​без чеченської свободи та незалежності не закінчиться кавказька війна, яка триває вже 300 років. З українською парадигмою стає нова кавказька парадигма – без Росії на Кавказі та на узбережжі Чорного моря».

Нафіс Кашапов із Татарстану закликав усі народи, які прагнуть незалежності, допомогти Україні здобути перемогу:

«Хочу звернутися до народів Росії. Потрібно допомогти українцям. Потрібно відкривати другий фронт. Нам потрібно об’єднатися та допомогти українцям. Перемога України – це визволення національних республік Росії».

За підсумками Форуму учасники ухвалили Резолюцію, в якій показано прагнення народів, окупованих Росією до свободи та незалежності.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь