У новій різдвяній стрічці «Зустріньмося наступного Різдва», що вийшла на Netflix, згадано ресторан української кухні Anelya, який розташований у Чикаго та входить до гіду Michelin. У фільмі персонаж Тедді розповідає, що працював у цьому закладі, а інші герої хвалять його кулінарні здібності, згадуючи святкування дня народження головної героїні в Anelya, передає ua.news
Ресторан заснували шеф-кухарі Джонні Кларк і Беверлі Кім, присвятивши його українській кухні. Назва закладу вшановує бабусю Кларка, Анелю Очатинську, яка пережила Другу світову війну й емігрувала до США. Після початку війни в Україні Джонні Кларк активно підтримав українську культуру через благодійні проєкти та працевлаштування українських біженців.
Концепція ресторану полягає у сучасній інтерпретації традиційної української кухні. Серед страв: банош; вареники з сиром комте та шафрановим соусом; вегетаріанські голубці в кокосово-часниковому соусі; холодець, що нагадує Кларку про бабусю та її історії про Голодомор.
Також у меню представлені закуски, такі як канапки, мариновані овочі, ікра та копчена риба. Напої виключно зі Східної Європи, включаючи горілку та настоянки.
Згадка ресторану Anelya в стрічці Netflix підкреслює глобальне значення української культури та кухні. Це не лише підсилює її популярність у світі, а й привертає увагу до багатої гастрономічної спадщини України.
Залишити відповідь