Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція запобігли терористичному акту у Києві, який планували російські спецслужби, зокрема ГРУ. Внаслідок проведеної спецоперації були затримані двоє агентів, які мали на меті виготовити саморобний вибуховий пристрій і підірвати його в людному місці столиці.

Згідно з інформацією контррозвідки СБУ, мета цього теракту полягала в спричиненні максимальних жертв серед цивільного населення, щоб посіяти паніку серед громадян. Один з агентів, 20-річна мешканка Запоріжжя, була завербована через Телеграм, де шукала можливості підзаробити. Вона отримала інструкції щодо виготовлення вибухового пристрою з підручних засобів і повинна була дістати детонатор з замаскованого схрону.

Перед вчиненням теракту дівчина і її 26-річний співмешканець отримали наказ від російських спецслужб підпалити військову техніку ЗСУ в Запоріжжі. Обох затримали “на гарячому”, коли вони намагалися підпалити бойову машину піхоти на південному фронті.

У затриманих вилучили знаряддя злочину та мобільні телефони з доказами їхньої діяльності на користь РФ. СБУ повідомила їм про підозру за статтями, що стосуються державної зради в умовах воєнного стану. Зловмисники залишаються під вартою без права внесення застави, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Залишити відповідь