Віце-президент “Ростелекому” з інформаційних технологій Дарій Халітов розповів в інтерв’ю RTVI, що сервіси американської корпорації Google, що працюють на Android, при її бажанні можуть бути заблоковані на території росії.

На думку старшого віце-президента Ростелекома Дарія Халітова, росіяни повинні розуміти, що всі іноземні сервіси “можуть у принципі зникнути” або бути заблоковані.

Щоб “вбити Android”, достатньо буде заблокувати Гугл-сервіси, які відповідають за мітки геопозиції, прогноз погоди та багато інших, на основі яких працюють інші програми, виклик таксі або кур’єра.

Халітов розповів, що росіяни щодня використовують різноманітні сервіси Google Mobile Services, які є невід’ємною частиною операційної системи Android. Ці сервіси відповідають за геолокацію, прогноз погоди та інші речі, які дозволяють викликати кур’єрів, таксі та інше.

Також Халітов заявив, що росіяни можуть втратити навіть push-повідомлення від різних додатків.

Формально Google пішов з росії вже давно, але фактично його сервіси все ще працюють, і ними користуються мільйони росіян. Як відомо, з початку жовтня Google знову став підтверджувати справжність облікового запису користувача за номером телефону з РФ.

Залишити відповідь