За інформацією джерел Charter97.org, канал постачання індійських снарядів для України може незабаром закритися через публікацію даних про відповідні контракти.

“Українська компанія “Спецтехноекспорт”, яка успішно постачала десятки тисяч таких боєприпасів, може втратити важливих іноземних партнерів і налагоджений канал”, – повідомив співрозмовник видання.

За його словами, на ринку говорять про політичний чинник: прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прагне зберігати нейтральну позицію. “Не виключено, що злив у пресу контрактів міг бути справою рук Головного розвідувального управління Генштабу рф, яке якраз займається подібними питаннями”, – додало джерело.

Нагадаємо, 19 вересня агентство Reuters повідомляло, що Київ отримує індійські боєприпаси через європейські країни, зокрема Чехію та Італію. Через Іспанію та Словенію в Україну, можливо, потрапляють індійські компоненти для виробництва боєприпасів.

За даними агентства, москва двічі намагалася переконати Нью-Делі зупинити ці поставки. Зокрема, глава російського МЗС Сергій Лавров говорив про це з міністром закордонних справ Індії. Проте зусилля кремля були проігноровані.

3 жовтня видання “Українська правда” опублікувало матеріал з інформацією про контракти, пов’язані з постачанням снарядів індійського виробництва. Зокрема, було оприлюднено назву компанії-посередника, яка мала здійснити поставки мінометних пострілів, але нібито досі їх не виконала.

Після публікації цієї інформації керівник української компанії “Спецтехноекспорт” Олексій Петров звернувся до Служби безпеки України із заявою про злочин.

Ми продовжуємо стежити за розвитком ситуації та намагаємось отримати додаткову інформацію з власних джерел.

Залишити відповідь