Служба безпеки України (СБУ) викрила керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) на корупційних схемах, пов’язаних з наданням послуг ухилянтам від військової служби. Під час обшуків у неї виявлено значну кількість грошей і коштовностей, зокрема понад 450 тисяч доларів США і колекцію ювелірних виробів, які вона зберігала за різними адресами.

Частину цих грошей та коштовностей було знайдено в помешканні її сина, який є інтерном медичного університету. Крім того, у нього був виявлений російський паспорт, який він отримав у генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Посадовиця також оформила на свого сина три незадекларовані квартири, щоб приховати свої незаконні доходи. Окрім цього, слідство з’ясувало, що у 2023 році вона оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання пільг і соціальних виплат.

За попередніми даними, у своїх деклараціях за період 2015-2023 років чиновниця вказала лише офіційні доходи на суму трохи більше 2 млн грн, що значно менше, ніж виявлені суми під час обшуків. Наразі триває розслідування, а питання про повідомлення їй про підозру розглядається.

4o

Залишити відповідь