Протягом останніх 10 днів українські поліцейські успішно заблокували 15 схем ухилення від служби в Збройних Силах України, затримали 20 осіб, включаючи посадовців військово-лікарських комісій (ВЛК), медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та навчальних закладів. Серед затриманих були особи, причетні до незаконного надання відстрочок від мобілізації та організації фіктивних документів. Під час розслідувань вилучено понад 23 мільйони гривень готівкою.

Основні випадки:

  1. На Хмельниччині: Заступниця голови ВЛК та лікар «швидкої» допомагали призовникам отримувати групу інвалідності за хабарі від 3000 до 8000 доларів .
  2. На Закарпатті: Ректорка, експроректорка та працівник ВСП за 1500 євро оформляли чоловіків до університетів заднім числом, а за 500-1000 доларів надавали відстрочки від мобілізації. Видані 225 «бронювання» скасовані .
  3. У Києві: Кандидат наук за 10 000 доларів обіцяв військовозобов’язаним бронювання через працевлаштування в організацію, яка займається розмінуванням .
  4. В Одесі: Організатор брав по 10 000 доларів за організацію фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю для ухилення від призову .

Залишити відповідь