Служба безпеки України зібрала достатньо доказів для оголошення підозри генерал-майору Володимиру Селівьорстову, колишньому командиру 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії. У період початку повномасштабної війни він командував операцією зі спроби захоплення Києва з північно-західного напрямку.

Згідно з планом російського генштабу на 24 лютого 2022 року, десантні підрозділи Селівьорстова мали взяти під контроль аеродром у Гостомелі, а потім окупувати все селище. Інше угруповання військ його дивізії отримало наказ захопити Вишневе — ще один населений пункт передмістя столиці. У випадку успішного виконання цих завдань, окупанти планували закріпитися на захоплених територіях для подальшого наступу на Київ.

Проте українські сили, включаючи бійців Служби безпеки, зірвали ці плани. Спочатку українські військові оточили і знищили значну частину угрупування Селівьорстова під час боїв за Гостомель, а потім знищили штаб окупантів у Бучанському районі, де перебував російський генерал та його командний склад.

В результаті атаки Селівьорстов і його заступники отримали тяжкі поранення, і було віддано наказ на евакуацію ворожого угруповання. На основі зібраних доказів слідчі СБУ заочно оголосили підозру Селівьорстову за ведення агресивної війни, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, відповідно до ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи щодо його затримання та покарання.

Залишити відповідь