Закарпатська обласна прокуратура та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомили про підозру трьом особам у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України під час особливого періоду (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Серед підозрюваних — ректор та колишній проректор приватного університету, а також працівник військової служби правопорядку.

Слідство встановило, що вони організували схему, за якою військовозобов’язані чоловіки могли отримати відстрочку від мобілізації, використовуючи фіктивне зарахування до навчальних закладів за кордоном (бакалаврат, магістратура, аспірантура). За це зловмисники вимагали близько 1500 євро з особи. За попередніми даними, послугами скористалося понад 200 осіб.

Затриманих було взято під варту із правом внесення застави на суму понад 3 млн грн. Під час обшуків вилучено готівку в еквіваленті понад 4,5 млн грн, мобільні телефони, техніку та чорнові записи.

Розслідування триває, його веде Управління СБУ в Закарпатській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

Залишити відповідь