fbpx

ГУР завдало удару по нафтобазі вглибині РФ: дрони пролетіли понад 1200 км

8 Views 2 Min Read
Згенеровано нейромережею

Українські безпілотники завдали удару по нафтобазі “Зеніт” у Котельничі Кіровської області РФ. Ціль знаходиться на відстані понад 1200 км від кордону України. Про це Дослідницько-аналітичній групі InfoLight.UA повідомили власні джерела в українській розвідці.

За інформацією джерел, атака на нафтобазу була здійснена дронами-камікадзе українського виробництва. Місцеві телеграм-канали повідомляють, що удару було завдано за допомогою щонайменше п’яти БПЛА. Внаслідок атаки виникла пожежа на двох резервуарах нафтобази.

“В результаті операції ГУР МОУ було уражено нафтобазу ФДКУ “Зеніт” в районі населеного пункту Котельнич Кіровської області РФ”, – повідомило джерело.

Варто зазначити, що це перший випадок атаки українських дронів по ворожому об’єкту в Кіровській області РФ. Віддаленість цілі від кордону України – понад 1200 кілометрів.

ФДКУ “Зеніт” є об’єктом ворожого ВПК та забезпечує пальним окупаційні війська ЗС РФ.

Російські ЗМІ також підтвердили факт атаки, зазначивши, що Кіровська область вперше була атакована дронами. За їхніми даними, безпілотники успішно вразили резервуари на території комбінату “Зеніт” “Росрезерву” у Котельничі, що знаходиться за понад 1400 км від кордону з Україною.

Цікаво, що раніше сьогодні, 28 серпня, джерела повідомляли про успішну атаку українських дронів на нафтобазу в Ростовській області РФ. Зокрема, було уражено нафтобазу ФДКУ “Атлас” в районі н.п. Каменськ-Шахтинський. Ця операція також була проведена спільними зусиллями ГУР і ССО за допомогою ударних БПЛА українського виробництва.

Дослідницько-аналітична група InfoLight.UA продовжує слідкувати за розвитком подій та буде інформувати про нові деталі цих операцій.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь