fbpx

«Можемо повторити»: ГУР знову атакувало російські телеканали і показало правду про війну

11 Views 2 Min Read
Згенеровано нейромережею

Кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили повторну успішну атаку на сервери російських телеканалів, внаслідок чого в їхньому ефірі знову були продемонстровані об’єктивні відеоролики про війну в Україні.

За інформацією джерел Дослідницько-аналітичної групи InfoLight.UA в українській розвідці, відео від ГУР було вдруге показано у прайм-тайм на телеканалах «Пєрвоуральськ ТВ», «Євразія 360», «Євразія. Пєрвий канал» та інших. Як і минулого разу, частина атакованих каналів належить до медіа-холдингу російського олігарха Андрія Комарова.

Нагадаємо, що вчора, 22 серпня, після першої атаки українських кіберфахівців, ведучі уражених телеканалів заявили про «несанкціонований доступ до ефіру» та «інформаційну провокацію», запевнивши своїх глядачів, що подібне більше не повториться. Однак, як бачимо, українські фахівці довели протилежне.

Майже відразу після цих заяв в ефірі згаданих телеканалів знову з’явився «відеопривіт» від Головного управління розвідки Міноборони України.

Російські фахівці з кібербезпеки ще раз намагалися відновити контроль над ситуацією, проте їхні дії призвели до повторного припинення трансляції відразу кількох російських телеканалів. Серед них: «Євразія 360», «Євразія Пєрвий канал», «Пєрвоуральськ ТВ», «Луганськ 24», «Пєрвий республіканскій», «СпБ», «Оплот», ТВ-3 та «Пєрвий російській».

Внаслідок атаки низка телеканалів була змушена припинити власне мовлення на тривалий час.

Варто зазначити, що ця повторна атака демонструє високий рівень підготовки українських кіберфахівців та їхню здатність долати захисні системи російських медіа-ресурсів. Це також свідчить про важливість інформаційного фронту у сучасній війні та ефективність України у протидії російській пропаганді.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь