fbpx

Кремль запустив нову інформаційну кампанію проти керівництва України – експерт

8 Views 2 Min Read
Згенеровано нейромережею

Російські владні структури розпочали масштабну інформаційну операцію, спрямовану на дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України. Про це заявив військовий експерт Єгор Чечеринда.

За словами Чечеринди, головною метою нової кампанії Кремля є підрив довіри до ключових осіб в Україні – президента Володимира Зеленського, головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та керівника ГУР МОУ Кирила Буданова.

“Російські спецслужби та пропагандисти активізували поширення інформаційного наративу про глибоку ворожнечу всередині українського командування. Це – базова та незмінна тема ІПСО, до якої ворог вдається системно та методично протягом вже кількох місяців”, – зазначив експерт.

Чечеринда підкреслив, що старт новій інформаційній кампанії дав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. В інтерв’ю російському пропагандисту Євгенію Попову він назвав президента України “зрадником” і заявив про можливий замах на Зеленського з боку керівника ГУР МОУ.

Експерт вважає, що активізація подібних інформаційних атак пов’язана з воєнними невдачами Росії, зокрема на Курщині, де українські сили звільнили понад 90 населених пунктів.

“Коли геть немає чим похвалитися на полі бою, в рф традиційно вмикаються “телевізійні діячі мистецтв”, – зазначив Чечеринда.

Він також попередив, що надалі подібні наративи Кремля можуть поширювати не лише російські ЗМІ, але й “московські консерви” в Україні – від блогерів до народних депутатів.

“Деморалізація, дискредитація, хаос, смута, занепад, – головний лейтмотив цієї інфо-кампанії”, – підсумував експерт.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь