fbpx

ЗСУ на довгий термін захопили Курщину та покидати її не збираються,-ЗМІ

10 Views 3 Min Read

Українські та російські підрозділи почали копати траншеї, що свідчить про те, що лінія фронту поступово стабілізувалася. Для будівництва укріплень обидві сторони почали застосовувати промислові екскаватори, повідомляють українські джерела,- Forbes

Те, що обидві сторони укріплюють свої позиції, не означає, що українці завершили свій наступ. Це також не означає, що росіяни не можуть контратакувати та відкинути українців назад до кордону, що знаходиться за 10 миль звідти.

Але це свідчить про можливість стабілізації лінії фронту та довготривалу окупацію Україною частини Курської області.

Російський військовий кореспондент Олександр Харченко каже, що це “найгірше, що могло статися”.

Українські джерела помітили роботу промислових екскаваторів по обидва боки лінії фронту.

“Як тільки ворог візьме в руки лопати, через два дні буде так само важко захопити лісові насадження, як це було під Авдіївкою” на сході України, додав Харченко. російській армії знадобилося шість місяців, щоб відкинути українську оборону під Авдіївкою, і це коштувало їй десятків тисяч жертв.

Ймовірно, що росіяни виграли битву за Авдіївку в середині лютого лише тому, що в українців закінчилися боєприпаси після кількох місяців затримок у наданні військової допомоги США Україні, зумовлених проросійськими законодавцями в Конгресі США.

Тепер, коли допомога від США знову надходить, російські сили навколо Курської дуги не можуть розраховувати на те, що українському корпусу вторгнення бракуватиме боєприпасів. Щоб вибити тисячі українських військових з Курської області, їм доведеться захоплювати окоп за окопом.

Видання наводить оцінки чисельності українського корпусу вторгнення до Курської області у 5 бригад чисельністю по 2000 осіб та одного незалежного батальйону у 400 осіб.

Площа бойових дій на Курщині наразі 720 км², за день виросла на 70 км

Звісно, якщо Кремль не зможе організувати потужний контрнаступ до завершення будівництва українських окопів. Але “вікно можливостей швидко закривається”, застеріг Харченко, і українські атаки блокують російські підкріплення, які намагаються досягти лінії фронту в Курську.

Якщо і коли ситуація стабілізується, Курська дуга може стати ще одним важливим фронтом у ширшій 29-місячній війні Росії проти України.

Українці вже розмістили потенційно понад 10 000 військових у Курській області та сусідній Сумській області в Україні. А згідно з даними Українського центру оборонних стратегій, Північне угруповання військ росії намагається перемістити на лінію фронту 10–11 батальйонів—можливо, загалом близько 4 000 військових.

Однак ці 10 російських батальйонів — лише перший ешелон. На папері Північне угруповання військ налічує 48 000 військових. Багато з них застрягли у Вовчанську, де розгорнувся російський наступ через кордон між росією та Україною, який розпочався у травні.

Справді, вимушення росіян послабити свої сили на інших фронтах могло бути головною метою українського корпусу вторгнення.

Київ, ймовірно, намагається “відволікти частину російської уваги та війська, дислоковані у східних частинах України”, зазначила журналістка France 24 Еммануель Шазе, посилаючись на українські джерела.

Коли окопи будуть завершені, це відволікання може стати довготривалим — якщо не постійним.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь