fbpx

російська пропаганда заявила про зупинку обмінів військовополоненими

16 Views 1 Min Read
Згенеровано нейромережею

російський пропагандистський канал Mash повідомив про нібито призупинення обміну полоненими та загиблими між росією та Україною на невизначений термін. Причиною цього вони називають нібито атаку ЗСУ на пункт пропуску “Колотилівка”, де з 2022 року проводилися обміни.

За даними джерел Дослідницько-аналітичної групи InfoLight.UA, росія намагається використати гуманітарні питання для припинення військової операції, що наразі відбувається в Курській області.

За словами Mash, українські військові нібито обстріляли пункт пропуску снарядами, імовірно з танка Т-84У, а також атакували дронами-камікадзе. Внаслідок атаки пункт пропуску нібито згорів вщент.

Однак експерти InfoLight.UA зазначають, що такі дії з боку рф є кричущим порушенням правил ведення війни та Женевської конвенції.

“Росія вкотре намагається маніпулювати гуманітарними питаннями, щоб досягти своїх військових цілей. Використання обміну полоненими як інструменту тиску є неприпустимим і суперечить міжнародному гуманітарному праву”

Нагадаємо, що згідно з Женевською конвенцією, сторони конфлікту зобов’язані забезпечувати гуманне поводження з військовополоненими та сприяти їх поверненню, незалежно від військової ситуації.

InfoLight.UA продовжує відстежувати розвиток подій та перевіряти інформацію з різних джерел.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь