fbpx

Українські спецпризначенці завдали удару по російській базі в Сирії – ексклюзивні кадри

22 Views 2 Min Read
Згенероване нейромережею

ЗМІ отримали ексклюзивні відео та фото, які демонструють успішну операцію українських спецпризначенців ГУР МОУ проти російських військ у Сирії, йдеться в статті Kyiv Post.

За інформацією джерел видання у спецслужбах, наприкінці липня 2024 року група “Хімік” здійснила комплексний удар по позиціях окупаційних військ РФ на аеродромі Кувейрес поблизу Алеппо. На оприлюднених кадрах видно, як спочатку знищується російський комплекс РЕБ, а потім атакуються військові об’єкти на самому аеродромі.

Примітно, що удар було завдано наступного дня після зустрічі Путіна з Асадом 24 липня. За словами джерел в розвідці, цей аеродром використовувався також для підготовки найманців для відряджання в Україну.

Цей аеродром контролюється росіянами та використовується у військових цілях з 2015 року. 

Нагадаємо, що на початку червня українські спецпризначенці вже проводили успішні операції проти російських сил на Голанських висотах. З початку року повстанці за підтримки українських бійців завдали численних ударів по російських об’єктах у Сирії.

Варто зазначити, що після перекидання частини військ з Сирії в Україну восени минулого року, російські позиції в регіоні стали більш вразливими. Водночас росіяни продовжують вербувати там найманців для війни проти України.

Як відомо, у травні 2023 року керівник ГУР Кирило Буданов заявив про намір “знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу”. Окрім Сирії, українські спецпризначенці продовжують операції проти “вагнерівців” в Африці.

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь