fbpx

Теракт в Оленівці: СБУ повідомила підозру керівникам колонії, причетним до загибелі українських полонених

9 Views 1 Min Read

СБУ повідомила про підозру ексочільникам “Оленівської колонії”, які причетні до загибелі полонених українських захисників.

Підозрювані причетні до масового вбивства українських військовополонених на тимчасово захопленій частині території Донеччини у липні 2022 року.

Мова йде про колаборанта Сергія Євсюкова — ексочільника так званої “Волноваської колонії ДНР” у селищі Оленівка та його колишнього першого заступника — колаборанта Дмитра Нейолова.

За даними слідства, обидва фігуранти перебували на “посадах”, коли в ніч на 29 липня росіяни влаштували вибухи на території окупаційної тюрми. Тоді унаслідок вогневого ураження загинули щонайменше 50 українських військовослужбовців, які перебували у застінках. При цьому дев’ять із них — через ненадання їм невідкладної медичної допомоги. Майже 150 — отримали поранення.

Обидва фігуранти усвідомлювали про наслідки вибухів та кількість постраждалих, але умисно зволікали з евакуацією поранених до медустанов.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Євсюкову та Нейолову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

У листопаді 2022 року обох фігурантів окупанти “замінили на посадах”. Наразі вони переховуються від правосуддя на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь