fbpx

Безпечних місць не залишилось: нові реалії тимчасово окупованого Криму

22 Views 2 Min Read

Згідно з останніми даними від 23 липня 2024 року, ситуація в окупованому Криму загострюється. Українська військова розвідка повідомляє про значні переміщення російських військ на півострові.

Зокрема, росія почала перекидати сили ППО, авіацію та частину особового складу ВПС з західного та північного узбережжя Криму вглиб півострова, ближче до Керченського мосту. Особливу увагу окупанти приділяють перекиданню дефіцитних систем ППО, фактично залишаючи західне узбережжя, включаючи Севастополь та Євпаторію, без належного захисту.

Джерела Infolight.UA в Головному управління розвідки МОУ повідомляють, що військово-політичне командування окупаційних сил намагається терміново модернізувати військові аеродроми “Кіровське” біля Феодосії та “Багерове” поблизу Керчі, плануючи побудувати там закриті ангари для бойової авіації. Однак експерти сумніваються у швидкій реалізації цих планів через технічну складність та занедбаний стан аеродрому “Багерове”.

Ці варто розцінювати як спробу захистити бойову авіацію та системи ППО від ефективних українських ударів, які спостерігалися протягом 2024 року. Також це може бути намаганням створити “протиповітряну парасольку” над стратегічно важливим Керченським мостом.

Попри загострення безпекової ситуації, окупаційна влада замовчує загрози для цивільного населення. Навпаки, на курорти Криму продовжують звозити російських дітей за бюджетними путівками, особливо з Оренбурзької та Білгородської областей.

Водночас високопоставлені російські чиновники та військовослужбовці вивозять свої родини з Криму. Частина штабної структури Чорноморського флоту рф вже перебазована в Новоросійськ.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов в нещодавньому коментарі для «Суспільне Крим» підкреслив, що в Криму вже немає безпечних місць для окупантів, враховуючи всі засоби, які використовує Україна – наземні, повітряні та морські.

Частина сімей російських окупаційних чиновників, колаборантів – також виїхала з Криму. Вони не чекають жодного курортного сезону, а намагаються врятувати своє життя

Загалом, ситуація вказує на те, що російське командування готується до погіршення становища в Криму, незважаючи на публічні заяви про контроль над ситуацією.

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь